Zoeken naar de juiste woning

Het kan gaan om een woning of een ruimte in een kantorencomplex of een bijzonder gebouw, zoals een voormalig theater, een bioscoop, een villa of een schoolgebouw. Bewaakt & Bewoond biedt jou de kans op een voordelige en avontuurlijke woonruimte.

Tijdelijke bewoning is voor vastgoedeigenaren een betrouwbare manier om toezicht te laten houden op hun onroerend goed. Voor bewoners hanteert Bewaakt & Bewoond derhalve een selectieprocedure en tijdens de bewoning onderhouden we regelmatig contact met je. Wij willen dat je je als bruiklener betrokken voelt bij het pand waar je in woont en verantwoordelijk bent voor adequaat toezicht en beheer.Toezicht houden

Als tijdelijke bewoner ben je regelmatig aanwezig en zorg je ervoor dat jouw woonruimte representatief is. Je controleert het pand op gebreken en zaken als lekkages en gebroken ruiten worden direct gemeld. Verder houd je rekening met bezichtigingen en draag je er zorg voor dat er onderhoudswerkzaamheden verricht kunnen worden.

woningzoekend image

Het proces

1

Via de website kan je je inschrijven voor een woonruimte, opslagruimte of werkruimte. Zodra je bent ingeschreven kom je op de inschrijflijst terecht. Zorg ervoor dat je contactgegevens kloppen, zodat we contact met je kunnen opnemen!

2

Zodra er een ruimte beschikbaar is wordt er telefonisch contact met je opgenomen voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we kennis en kijken wij of je geschikt bent om via Bewaakt & Bewoond een pand te beheren.

3

Als je geschikt bent en het intakegesprek is afgerond, plannen wij een bezichtiging in. Past het pand bij je? Dan mag je jezelf trotse bruiklener noemen van het desbetreffende pand!

Veelgestelde
vragen

Waar heeft Bewaakt & Bewoond allemaal huisvesting?

Bewaakt & Bewoond beheert panden door geheel Nederland. Je vindt ons veelvuldig in de Randstad, maar bijvoorbeeld ook in de provincies Limburg en Groningen.

Hoe groot is de kans dat ik geplaatst word?

Helaas is de kans op plaatsing niet erg groot. We hebben relatief gezien veel meer vraag dan aanbod. Maar het kan geen kwaad om je (kosteloos) via deze site bij ons in te schrijven, niet geschoten is altijd mis!

Is er een wachtlijst?

Helaas is er inderdaad een wachtlijst, zeker bij alle grote gemeenten. Zodra wij een nieuw pand in beheer krijgen, wordt dit pand direct ingevuld met mensen die bij ons ingeschreven staan en/of doorgeschoven moeten worden, omdat hun huidige ruimte is opgezegd door de pandeigenaar. Over het algemeen weten wij niet wanneer en waar er een nieuw pand binnenkomt. Dit houdt dus ook in dat er geen indicatie kan worden gegeven over hoe lang het duurt voordat je aan de beurt bent. Schrijf je dus bij ons in, maar zoek ook verder bij andere instanties.

Zijn er kosten verbonden aan mijn inschrijving bij Bewaakt & Bewoond?

De inschrijving bij ons op de website is gratis. Zodra je bij ons een contract tekent, betaal je eenmalig administratiekosten.

Kan ik rechten ontlenen aan mijn inschrijving?

Helaas kunnen wij niet iedereen helpen en kan je dus geen rechten ontlenen aan de inschrijving.

Zijn er bepaalde eisen waaraan ik moet voldoen?

Nee, behalve dat je boven de 18 jaar bent en dat je vlot in verhuizen bent, omdat je bij ons een opzegtermijn van achtentwintig dagen hebt.

Hoe kan ik mij inschrijven bij Bewaakt & Bewoond?

Via deze site kan je een inschrijvingsformulier invullen en verzenden. Je ontvangt een bevestigingsmail en vanaf dat moment ben je voor de volgende 6 maanden kosteloos bij ons ingeschreven.

Wat is de opzegtermijn bij Bewaakt & Bewoond?

Ons opzegtermijn is achtentwintig dagen. Vaak weet je al eerder dat de opzegdatum eraan komt, omdat een makelaar of instantie vaak langs komt om te bezichtigen. Mocht de relatie tussen jou en Bewaakt & Bewoond goed verlopen, dan zullen wij ons best doen je door te schuiven naar een andere ruimte, mocht dit mogelijk zijn. Het kan ook zijn dat je zelf de overeenkomst wil beëindigen, dit kan per de eerste of vijftiende van de maand, rekeninghoudend met een opzegtermijn van achtentwintig dagen.

Als ik een ruimte krijg aangeboden, kan ik dan zekerheid krijgen over hoe lang ik van de ruimte gebruik kan maken?

Helaas kunnen wij nooit met zekerheid zeggen hoe lang wij een object in tijdelijk beheer hebben.